Dagboken för Högbystoppet

Vi bygger ut o gör om

2024-05-03

Vi gör om utvändigt!

Vi har haft två baracker ståendes på och vid spolplattan. Böda Cement har varit här och gjort underarbetet, grunden, grusat och gjutit och mätt upp alla centimetrar. Rör för avlopp o vatten och allt annat är gjort, det mesta av Mats själv. Sen en dag kom en kranbil och lyfte dit dessa byggnader, på plats, upp i luften. Svajandes lite pga att det blåste denna dag. 

Killen som var här skötte spakarna perfekt, nästan på exakt plats vid första försöket. Passade mycket bra. Nu är det bara resten kvar. Vi ska isolera och fixa dörrar, fixa fram vatten, snickra, göra ny balkong, fixa taket, få ihop allt till att bli en del av huvudbyggnaden. I dagsläget vet vi inte hur länge det tar så vi säger att till midsommar är väl bra. Förhoppningsvis tidigare så vi kan trimma igång våra nya rutiner när vi har flyttat på en hel del saker. 

Byggnaden intill huset i södra delen är en "sittdel" och den andra byggnaden är själva köket. Här kommer vi kunna laga mat på ett annat sätt, vår ugn kommer att kopplas in och vi kommer ha diskmaskin. Det blir helt enkelt en minirestaurang av det hela, hamburgare, korv, toast, mackor, kaffe,o the som vanligt, men det finns så klart lite andra ideéer också. Återkommer om dessa en annan gång. Det kommer säkert bli lite rörigt framöver men tålamod, tålamod får gälla, både av oss själva och våra kunder. Vi önskar nu alla varmt välkomna till Högbystoppet!