Dagboken för Högbystoppet

Maj och juni månads vackra tid!

2017-06-09

Att stå och jobba på macken i maj och juni månad är en fantastisk period. 

Det är mycket som ska hinnas med och förberedas. Personal ska läras upp, några ska ha semester och andra kämpar på som vanligt. Alla nyheter till glass kommer, måste man prova alla. Tror vi har ungefär 70 olika sorters glass i butiken. Hela tre boxar med glass från GB, Triumf och Engelholm. Alla har sina favoriter! 

En stor skillnad är det denna period. Solen skiner oftast, vi längtar till sommar och sol, vi längtar efter alla turister och halvårsboende som kommer i sina bilar. 

Trafiken ökar och människorna ökar. Vi ökar antalet kunder i butiken. Vi ökar antalet litrar i försäljning av bensin, diesel och E85. 

Maj och juni månad är också de månader på året då många hojåkare är ute på vägarna, det samlas stora gäng, meeting av Camaro, meeting Ford, meeting HD-klubben, meeting Goldvingar! Bjuder på lite svengelska också! 

Tänk att då stå och jobba, se alla hojar, ibland 30-40 stycken som glider in på macken, brummande motorer, läderklädda killar, tjejer, gubbar och kvinnor. Gummor brukar inte vara så vanliga!

En sommar kom HD-gänget till macken, en HD var lite nättare, den hade rosa skinnväskor och rosa skinndetaljer och fransar överallt. Tjejen som körde var helt klädd i rosa skinnställ med fransar och vackra skinndetaljer. Gissa om jag ville ha den, sitta där och bara köra iväg.... en liten dröm helt enkelt. Friheten!  Känslan av att göra det jag känner för just idag!

Tankar och reflektioner av Lotta