Dagboken för Högbystoppet

Sommaren 2009

2009-08-16

Många undrar hur sommaren har gått!

Vi har haft mycket folk hos oss hela sommaren. Undantagen har varit de dagar det varit strålande solsken mitt på dagen. Annars har det varit jämt upp.

De roliga episoderna avlöser varandra. Tänk vilka kommentarer som kommer när det gäller tankning!

"HAR JAG VERKLIGEN TANKAT?, JAG HAR KVITTOT, MEN ÄR DET SÄKERT ATT JAG HAR FÅTT BENSIN?

Vi skrattar och ler åt dem alla. Vissa kan dock vara lite i överkant.....! 

Mitt i juli hade OKQ8 problem med korten på alla sina stationer i hela Sverige. Vi vart värst drabbade av detta på Högbystoppet. Inte nog med att vi tappade mycket försäljning av bensin och diesel och fick en massa besvikna kunder så SLOG BLIXTEN ner någonstans bakom vår mack efter redan två dagar med kortproblem. Det innebar ytterligare problem., i totalt fem dagar. "Rena" OKQ8-kort fungerade men inga andra. Vi hade bensin och diesel så att det skulle räcka ordentligt. Men korten fungerade inte. Vi provade med våra egna OKQ8-kort och det gick att hjälpa 3-4 kunder per kort, sen var den hjälpen över. En del bilar hade ordentligt tomt i sina tankar. Mitt på måndagen, ja, då hade Shell 200 meter söder om oss SLUT på 95 oktan. Som tur var kom det en bil och fylld på efter cirka en timme. Två timmar senare kom vår efterlängtade servicekille och fixade till kortproblemet och borta vart det med vindens hastighet. Han hade haft mycket att göra i flera dagar just på grund av åskan. Våra elektriska hjälpmedel tål visst inte åskan så bra, även om telefonen faktiskt denna gång höll.

Med dagar av solsken, lite blåst en daglig regnskur så kan vi med detta i minnet se tillbaka på en riktigt bra sommar. Alla har vi fått lite av allt. Vägrenen, nu 16 augusti är som en underbar vägren i maj/juni. Det blommar och svajar för fullt i den öländska vinden. Pass upp för djuren som hoppar upp från diskeskanterna bara!