Dagboken för Högbystoppet

Hösten 2020

2021-01-02

Vilken höst? När kom hösten till norra Öland och Högbystoppet?

Ingen som vet, det blev hur eller hur väldigt lång. Härliga höstdagar innebär oftast att folk är ute och rör på sig mycket mer än annars. Långpromenader längs stränderna, ut i markerna och eller cykeltur på Ölandsleden som ett annat alternativ. 

Corona! Alla pratar om cororna, hur många är smittade, vilka har bäst skydd, vilka kommer åka dit, vågar man hosta till eller nysa i smyg. Vem lyssnar och vem hör?

Under Skördefesten var det gott om folk på norra Öland, vi hade öppet som vanligt men påverkas inte så mycket av Skördefesten. De flesta höll gott avstånd till andra människor och de flesta förstod allvaret. Tyvärr finns det den andra kategorin också, på med munskyddet, ut och handlaprincipen. 

Vi tror här på macken att de flesta har gjort något för att förhindra smittan att spridas. Man tvättar händerna, man spritar händerna när man har betalat med kort i kassan. Vi torkar av alla ytor flera gånger varje dag. Bord, stolar, under stolarna, kanterna, bänkarna, toaletten, sitsen, lysknappen, stora lediga ytan som man kan luta sig mot..... osv. 

Under november lyste solen lite då och då men i december lös den med sin frånvaro ordentligt. 

Mulet och grått och trist, i kontrast till adventsljusstakarna, julstjärnorna, träddekorationerna med ljus, så vackert och fint att man nästan glömde den gråa och trista skalan. 

Husbilsfolket har dröjt sig kvar länge under året och sen har vi alla de som sitter och jobbar hemifrån. Det är så skoj att de trivs här. Visst finns det ett hopp om att fler ska bosätta sig på norra Öland och värdesätta det vi har övrig tid på året då lugnet infinner sig. Gå en långpromenad mellan arbetspasset och datorns knapprande till att gå längs stranden och njuta av naturen kontra njuta av bilmotorn, ja tänk hur bra man kan ha det. Å vad vi hoppas på att fler vill stanna här och njuta av allt Öland kan erbjuda året runt, precis så som vi njuter av Öland. 

Öland är underbart, vi har service året runt. Vi är en minibutik med allt från ved till tandborste, biltvätt till vanlig röd mjölk och laktosfri mellanmjölk till trisslotter och glass. Vi hjälper så gott vi kan till med tips på aktiviteter, boenden och berättar om smultronställen sommar som vinter. 

Varmt välkomna till Högbystoppet, macken som har det mesta.... eller i alla fall en hel del mer än andra mackar :-) Gott Nytt År önskar vi alla, detta nya år 2021. Hoppas det har mycket gott med sig!