Dagboken för Högbystoppet

Sommaren 2019

2019-08-26

Vad hände? Det blev inte som förra sommaren då det var sol mest hela tiden i flera månader. Vattnet sinade för många och folk över lag orkade inte göra så mycket. Sallad, glass och vatten var prio ett. Skugga och lite svalka satt aldrig fel.

 

I år blev det mer som en vanlig typisk svensk sommar, sol, moln, regn, åska, vind och vindstilla, varm i vattnet och ibland inte. Mycket trafik ute på vägarna.

Sommaren är nu kvar men med dimma på morgonen. Lite höst har infunnit sig. Många säger att det har varit trögt i "starten". Det kom inte riktigt igång... Kort men intensivt!

I juli var det extremt mycket trafik tycker vi som står och ser 136:an i ögonvrån mellan kunderna som tankar eller kommer in i butiken och handlar. 

Det är en så rolig period, den är tuff, mycket att göra, trevliga kunder, ett iakttagande av hur människor gör. Vad äter man? När äter man? En del startar med en redbull, snickers, kaffe och juice. Andra startar med en baguette och en glass. En del som ska åka bussen till Stockholm handlar risifrutti och frukt att ha på färden. Vi försöker alltid fråga om man vill ha med en sked och kanske en servett och tillbaka får man en leende, tror du att jag behöver det? Ja, det kan vara bra att ha!

På matfronten i sommar har veganskt dykt upp i större grad. Vad är det? Passar det alla, vad får det innehålla, vad vill man ha? Vegansk choklad har vi sett att det finns men den kan innehålla spår av mjölk - hur vegansk är den då? Vi försöker allt som oftast ha ett alternativ till korv, kycklingburgare och vanliga hamburgare. Lättast för oss är raggmunkar. De är frysta och kan lätt tillagas i vår klämgrill och serveras med lite rårörda lingon till. 

Mjölk till kaffet?! Ja, här använder vi vanlig mjölk till kaffet och teet. Tyvärr har många börjat med "mjölk för alla" som är laktosfri. Det är inte samma sak! Vi har laktosfri mjölk i kylen som vi säljer så vill någon ha laktosfri, brukar vi kunna ordna det också. 

Bilolja och gräsklipparbensin är viktiga saker att ha på en mack. Kattmat är en annan väldigt viktig sak att ha. Hur många glömmer inte kattmaten och katten sitter och skriker i bilen, jag vill ha mat!

Det mesta flyter på här ute på Stoppet. Bilarna kör in, bilarna kör ut. Var sitter tanklocket? På höger eller på vänstra sidan? En har rekordet hittills på att vända bilen och ändå inte komma rätt. Hela sju vändor innan bilen stod på rätt sida så att det gick att tanka. Gissa om man vill gå ut och "hjälpa till", men samtidigt inte. Oftast är det ju inte första gången kunden tankar här så man borde veta.... 

Numera tipsar vi snällt om att det på instrumentpanelen sitter en pil som visar om locket sitter på höger eller vänster sida om bilen. Den sitter ihop med tankmätaren, något som är bra att känna till. 

Mjukglassen kör vi med ett tag till, i alla fall så länge som det är varmt och sommarskönt!

 

Denna vecka har vi öppet till 21.00 och som vanligt öppnar vi 7.00 på vardagar och 9.00 på helgerna. Inom kort ändrar vi stängningsdags till 20.00 men exakt dag är klart för stunden. Lite kort och gott från Högbystoppet!